Så här började det.........

Jag har alltid varit intresserad av hundar, mer eller mindre. I min ungdom gick jag gärna ut med andras hundar. 

En del djur har passerat i vårat hem såsom: katter, undulater, fiskar och en chinchilla.  Men det var först när våra 5 barn var stora nog som det fanns tid och utrymme för en hund att få en plats i våran familj

 Vi läste och läste om många olika hundraser.     Gick på My dog och kollade raser.                                Till slut föll valet på welsh springer spaniel.   Lisabet flyttade hem till oss, 8v. gammal 2008.        Vi köpte henne från kennel Werinas i Svenljunga.  

Med henne har jag lärt mig otroligt mycket!              Vi har gått valpkurs, vardagslydnad, spårkurs, jaktkurs, agility och dessutom en 1-årig utbildning till terapihund. Tyvärr föll vi på målsnöret då hon fick Borrelia och jag blev långtidssjuk med infektioner och annat. Men utb. har inte varit förgäves eftersom vi läst massor av böcker och lärt oss massor inom hunderiet och kan lägga till hundpsykologi, hundmassage, klickerträning, hundspråk, inlärning och mycket mer i kunskapsbanken.

Lisabet har oxå haft en valpkull sommaren 2010. 7st. underbara welshvalpar blev det. Tyvärr var vi tvungna att låta Lisabet somna in i nov.-15 efter att ha drabbats av cancer.

 Hösten 2011 bestämde vi oss för att skaffa ytterliggare en hund, en mindre ras och valet föll på Papillon, en dvärgspaniel. Feb-12 hämtade vi Bessie hos kennel Johlinettes i Örkelljunga.

En ras vi som vi älskar och som är här för att stanna! Därmed var planeringen igång för ytterliggare en valpkull och jag började studera och läsa SKK's böcker om uppfödning. Kenneln registrerades våren 2014 i Svenska Kennel klubben och är då oxå godkänd i FCI (=Fédération Cynologique Internationale)

Målet med våran uppfödning är såklart att föda upp sunda friska hundar med bra mentalitet.                         Vi följer SKK's  och Jordbruksverkets lagar och regler samt papillonklubbens avelsregler . Våra hundar och valpar bor med oss  och våra barn. Jag har även gått Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning.

I Göteborgs södra skärgård bor vi. Närmare bestämt på underbara Styrsö. ❤

Välkomna till oss!

Med vänliga hälsningar!

Veronica Christensson